КОПАЛЬНЯ "СУХА БАЛКА" ЗБІЛЬШИЛА ВИРОБНИЦТВО ТОВАРНОЇ ЗАЛІЗНОЇ РУДИ НА 1,8%

Копальня "Суха Балка"(Кривій ріг Дніпропетровській обл.), що входить до групи DCH Олександра Ярославського, в січні-липні поточного року збільшила виробництво товарної залізної руди на 1,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 1 млн 551,768 тис. тонн.

Як повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" на підприємстві, в липні копальня добула 226,5 тис. тонн товарної руди.

Як повідомлялося, копальня "Суха Балка" в 2020 році понизила виробництво товарної залізної руди на 6,3% в порівнянні з попереднім роком - до 2 млн 554,230 тис. тонн.

"Суха Балка" спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. Потужність копальні складає близько 3,1 млн тонн товарної руди на рік. До складу копальні входять шахти "Ювілейна" і ім. Фрунзе. На копальні працює близько 3,5 тис. чол.Копальня поставляє руду на Богдановскую збагачувально-агломераційну фабрику(БОАФ) ЧАО "Покровский гірничо-збагачувальний комбінат"(ПГОК, колишній Орджоникидзевский ГОК, Дніпропетровська обл.), яка після проведення комплексу підготовчих заходів перейшла на випуск залізорудного агломерату замість того, що раніше випускався на цьому ж устаткуванні марганцевого концентрату. Після збагачення руди отриманий залізорудний агломерат поставляється на Дніпровський металургійний завод(ДМЗ, раніше - "Евраз-ДМЗ", як і копальня, входить в DCH Steel групи DCH).

 

Джерело: http://www.fixygen.ua/news/20210806/rudnik-suhaya.html